Top 5 antivirusi premium in 2022

Toate sistemele de operare Windows au nevoie de unul dintre cele mai bune programe antivirus. Pentru a vă menține PC-ul fără infecție, antivirusul încorporat Microsoft Defender poate fi suficient. Dar nu se poate potrivi cu funcțiile suplimentare care vin cu cel mai bine plătit software antivirus.
Cele mai multe suite de securitate premium sau de gamă medie includ control parental, VPN-uri, manageri de parole sau protecție împotriva furtului de identitate – toate pentru mai puțin decât dacă ați cumpăra fiecare caracteristică pe cont propriu. Toate sistemele de operare Windows au nevoie de unul dintre cele mai bune programe antivirus.
Pentru a vă menține PC-ul fără infecție, antivirusul încorporat Microsoft Defender poate fi suficient. Dar nu se poate potrivi cu funcțiile suplimentare care vin cu cel mai bine plătit software antivirus.
Programele antivirus pentru Windows ale fiecărui brand au în comun un „motor” de detectare a malware-ului, dar caracteristicile sunt cele care justifică prețuri diferite.
Top 3 cele mai bune brand-uri de antivirus
- Norton împachetează totul, în afară de hainele din dulap
Produsele antivirus Norton oferă un manager de parole, date VPN nelimitate, protecție împotriva furtului de identitate, control parental și chiar stocare online. Veți obține aproape orice tip de securitate digitală de care ați putea avea nevoie vreodată.
- Bitdefender oferă cea mai bună valoare în software-ul antivirus
Bitdefender Antivirus Plus combină o protecție excelentă împotriva malware-ului cu o gamă largă de funcții utile și o interfață ușor de utilizat, toate la un preț foarte accesibil.
- McAfee oferă chilipiruri pentru familiile mari
Pachetele McAfee Internet Security și Total Protection protejează până la 10 dispozitive la un preț rezonabil, în timp ce Total Protection are toate caracteristicile dorite.
Care este cel mai bun software antivirus?
Alegerea noastră de top este Norton 360 Security Deluxe, care oferă protecție excelentă împotriva programelor malware și o mulțime de funcții suplimentare, inclusiv serviciu VPN nelimitat și protecție a identității LifeLock. Imediat în spatele acestuia se află Bitdefender Antivirus Plus, cel mai bun chilipir în software-ul antivirus.
Kaspersky Total Security oferă, de asemenea, protecție de top împotriva programelor malware, o gamă completă de funcții suplimentare și o interfață ușor de utilizat. Dar având în vedere războiul din Ucraina, lumea a inceput sa se cam fereasca de Kaspersky.
Vrei sa stii daca este sigura folosirea antivirusului Kaspersky? Am conceput un articol special despre asta, in care speram sa explicam cat mai bine posibil care este situatia in monentul de fata cu antivirusul Kaspersky. Da click aici pentru a citi articolul.
Oricare dintre aceste trei ți-ar fi de folos, dar alegerea ideală depinde de nevoile tale.
1. Norton 360 Security Deluxe
Toate produsele antivirus de la Norton oferă o protecție excelentă împotriva malware-ului, iar sarcina de performanță a sistemului, cândva grea, este mult mai ușoară. Numărul de funcții suplimentare pe care le are fiecare program variază, dar punctul favorabil din gama este Norton 360 Deluxe.
Include un manager de parole care funcționează pe toate platformele majore, serviciu VPN nelimitat, monitorizarea datelor personale pe dark-web, control parental și până la 50 GB spațiu de stocare online.
Alte două oferte, Norton 360 Premium și Norton 360 Deluxe, vă oferă mai mult spațiu de stocare online și extind acoperirea antivirus și VPN la 10, respectiv 20 de dispozitive.
Dacă doriți protecție completă a identității, Norton oferă trei pachete cu diferite grade de serviciu LifeLock și chiar mai mult spațiu de stocare online. Prețurile lor de abonament ajung la trei cifre, dar costă totuși mai puțin decât dacă ați cumpăra separat protecția identității, managerul de parole, stocarea de rezervă în cloud și software-ul antivirus. Pentru a vedea toate produsele Norton dati click aici.
2. Bitdefender Antivirus Plus
Bitdefender Antivirus Plus este alegerea noastră cea mai bună dintre produsele antivirus de nivel de intrare. Are scoruri foarte bune, dacă nu perfecte, de detectare a malware-ului. Scanările sale active nu adaugă prea mult la impactul sistemului de fundal, dar această încărcare de fundal este puțin grea.
De asemenea, oferă cea mai mare valoare, cu un manager de parole nelimitat (dar numai pentru Windows), un browser securizat cu o tastatură virtuală, un scaner de rețea Wi-Fi, un distrugător de fișiere, protecție împotriva criptării ransomware și noul software de confidențialitate web al Bitdefender – caracteristici găsite adesea doar cu pachetele antivirus mai scumpe.
Gama medie Bitdefender Internet Security adaugă controale parentale, protecție prin cameră web și un firewall bidirecțional, în timp ce Bitdefender Total Security completează gama cu o funcție antifurt pentru laptopuri. Pentru a vedea toate produsele Bitdefender dati click aici.
3. McAfee Internet Security
Detectarea programelor malware de la McAfee s-a îmbunătățit considerabil în ultimii doi ani, dar încă nu este de vârf.
În ciuda acestui fapt, McAfee AntiVirus Plusare un pret de pornire de 92 lei pe an pentru un dispozitiv, indiferent dacă rulează Windows, macOS, iOS sau Android, iar software-ul vine cu un dispozitiv de distrugere a fișierelor. și un firewall cu două sensuri.
Pentru a obține controlul parental sau unul dintre cei mai buni administratori de parole din domeniu, va trebui să apelați la McAfee Total Protection sau la fratele său McAfee LiveSafe, care vine preinstalat pe multe computere noi.
Licențele pentru mai multe dispozitive ale acestor două suite de securitate vin și cu un serviciu de protecție a identității. Dar niciunul dintre produsele McAfee nu are un browser securizat sau o protecție web pe care o obțineți adesea cu alte programe antivirus premium. Pentru a vedea toate produsele McAfee dati click aici.
4. Kaspersky Total Security
Produsele Kaspersky Windows au scoruri excelente de detectare a malware-ului și un impact ușor spre moderat asupra performanței sistemului, cele două criterii cele mai importante în clasamentul nostru.
Suita antivirus premium, Kaspersky Total Security (365 lei), adaugă software de backup, control parental, criptare fișiere, un distrugător de fișiere și un manager de parole nelimitat. Credem că este cel mai bun software antivirus pe care îl puteți cumpăra astăzi.
Trebuie să menționăm că Kaspersky este o companie rusă, deși are multe operațiuni în întreaga lume. Nu este încă clar dacă actuala invazie rusă a Ucrainei și sancțiunile economice care rezultă asupra Rusiei vor afecta operațiunile software-ului Kaspersky. Pentru mai multe despre această problemă, vă rugăm să consultați nota noastră despre software-ul Kaspersky de la sfârșitul acestei pagini. Pentru a vedea toate produsele Kaspersky dati click aici.
5. Avira Pro
Avira este un antivirus prietenos pentru începători, cu un excelent scaner de malware bazat pe cloud (același pe care îl folosește TotalAV). În timpul testelor mele, motorul de malware al Avira a obținut un scor perfect de 100% pentru detectarea și eliminarea tuturor programelor malware de testare.
În afară de acest motor anti-malware foarte bun, Avira are și o gamă largă de instrumente de optimizare a confidențialității care împiedică companiile să urmărească și să colecteze date private. De asemenea, elimină memoria cache a browserului, istoricul browserului și jurnalele de chat și șterge definitiv fișierele – totul cu un singur clic!
Îmi place, de asemenea, extensia de browser Avira – prevenirea atacurilor de tip phishing și blocarea legăturilor de urmărire. Extensia de browser „Safe Cumpărături” Avira recomandă chiar oferte mai bune de pe site-urile de cumpărături – o îmbunătățire uriașă față de majoritatea pluginurilor „safe web” care nu contribuie prea mult la îmbunătățirea experienței de cumpărături online.
Pachetul antivirus de bază al Avira Pro (135 RON / an) — vine cu scanerul de malware și protecția web. Trecerea la Avira Internet Security (185 lei/an) vă oferă și un manager de parole. Pentru a vedea toate produsele Avira antivirus dati click aici.